Céges rendezvény
Esküvő
Ajánlatkérés
Médiafelület
Galéria
Jellegbitorlás

A versenyjogban ismert a jellegbitorlás fogalom. Saját szavainkkal összefoglalva ez egy olyan jogvédelem a vállalkozások számára, ami védi a vállalkozó befektetett munkáját attól, hogy az ő termékével hasonló terméket a vásárló megtévesztésével ne lehessen forgalomba hozni, így az utánzó ne tehessen gazdasági előnyre szert ezúton, a megtévesztéssel ne okozhasson kárt az ismert versenytársnak.
 
Jogi megfogalmazásban:
 
1996. évi LVII. törvény 6. §
 Tilos az árut, szolgáltatást (a továbbiakban együtt: áru) a versenytárs hozzájárulása nélkül olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel - ideértve az eredetmegjelölést is - vagy elnevezéssel előállítani vagy forgalomba hozni, reklámozni, továbbá olyan nevet, megjelölést vagy árujelzőt használni, amelyről a versenytársat, illetőleg annak áruját szokták felismerni.
 
A fenti szabályozás célja, hogy a korábban piacra lépőt a „free riding” (magyarul talán a legmegfelelőbb szó erre az ingyenélősködés) ellen védje, azaz az utánzással ne lehessen megtakarítani a piacralépésre fordítandó pénzt és energiát, amit a korábban megjelenő versenytárs már ráfordított.

Egyetlen mondattal sem állítjuk, hogy mi korábban külföldön nem láttunk a miénkhez hasonló 3 kerekű robogóra épített kávézót, de kétségtelen tény, hogy Magyarországon ezt mi vezettük be, mi ismertettük meg az emberekkel, mi áldoztunk rá elsőként, hogy ne egy sátorból, asztalról, lakókocsiból, utánfutóról, kisbuszból, kamionból hanem egy háromkerekű robogóról áruljunk kávéházi minőségű italokat.
 
Vásárlóink, törzsvásárlóink az évek folyamán megismerték és megszokták robogóinkat, és a Piaggio robogóra épített kávézókat hazánkban cégünkkel azonosítják, és el is várják a megszokott termékeket és minőséget.
 
Amennyiben Ön is szeretne ilyen mobil kávézót a partnerségre teljes mértékben nyitottak vagyunk, kérem olvassa át a franchise menüpontot.
 
Ha konkurenciánk kíván lenni, kérem feltétlenül nézze át az alábbi találatokat!

Találatok
 
 
Cégünk nem hagyja jogi lépések nélkül, ha bármely versenytársunk az általunk felépített ismertséget próbálja felhasználni!

< Vissza